*

1 Nadal, 2 Mons

Referents actuals que els nostres alumnes no tant petits prenen com a punt de partida per a iniciar una campanya solidària aquest Nadal a la Fàbrica Lehmann! #Llumsxservistos

1. El Nadal arriba amb la tradicional encesa de l'enllumenat

L'acte comptarà, per primer cop, amb un espectacle gratuït obert a tothom.

El Nadal ja s'acosta i el primer indici de la seva arribada és l'encesa de l'enllumenat dels carrers. Enguany, a més, per primer cop l'encesa tindrà un acte especial en què podrem gaudir d'un espectacle gratuït obert a tota la ciutadania. Com ja va passar altres anys, l'encesa de l'enllumenat és possible gràcies a la col·laboració dels comerciants dels diferents barris de Barcelona.
L'actriu Mercè Sampietro serà l'encarregada de conduir l'acte, amb la presència de diferents autoritats de la ciutat. Hi participaran tres companyies d'arts escèniques de la ciutat, formacions acostumades al contacte amb el gran públic i amb experiència amb el teatre de carrer de gran format. EfímerAntigua i Barbuda i José Menchero són els noms de les formacions que participaran en un espectacle que inclourà la presentació de la Ballarina, la icona del Nadal, una figura mecànica de grans dimensions que sortirà d'una capsa de música.
Imatges totes elles per evocar i compartir la festa del Nadal, un regal en forma de llum que arriba per anunciar la festa més familiar i estimada del calendari hivernal, una celebració per compartir amb tota la ciutadania que tindrà lloc el 24 de novembre a les 19 h a la cruïlla de la ronda de Sant Pau amb l’avinguda del Paral·lel.















2. Llum per ser vistos

El Casal dels Infants il·lumina el Palau Robert amb més de mil envasos reciclats contra la pobresa infantil

Més de 1.000 envasos fets llums pels nens i nenes del Casal dels Infants decoren l'emblemàtic edifici i diverses seus de l'entitat per a fer visible la realitat dels infants i joves més vulnerables.



Llum per ser vistos és el nom amb el qual han decidit batejat a aquest nou projecte social del Palau Robert. Aquest es planteja com un exercici didàctic, d’aprenentatge i descoberta creativa i conscienciació ecològica que implica els infants en el disseny i producció d’uns llums de Nadal per a diferents punts de la ciutat de Barcelona, Badalona i Santa Coloma.

En aquest cas, la proposta d’il·luminació de Nadal per a la façana del Palau Robert està formada per un cable de llum LED que enfila envasos de plàstic reciclats que estan sent recol·lectats, netejats i manipulats pels nens i joves del Casal. Mitjançant cables d’acer, elements de subjecció i cables de llum LED es fixarà a la façana del Palau aquesta línia de llum de colors de 200 metres aproximadament que cobriran del terrat a terra i a la zona del jardí.

La idea de Llum per a ser vistos compta amb la participació i complicitat del Palau Robert de Barcelona, el Casal dels Infants, l’Agència de Residus de Catalunya, i està dirigit per l’estudi Emiliana Design Studio.