*

Impressió 4D, els materials que construeixen coses per si mateixos

De les opinions, reflexions, investigacions del grup dels més petits sobre les smart cities, donem el torn de paraula al grup dels més grans de la casa començant el dia amb aquesta troballa..


Quan la majoria encara no ha aconseguit acostumar-se a que d'aquí a molt poc la seva roba, el seu menjar i fins i tot els seus òrgans seran impresos en 3D amb un disseny que podrà baixar-se d'internet (i fins i tot ser modificat), per als que investiguen en les noves possibilitats de la matèria això és ja gairebé un tema tancat. La impressió 3D està prou provada i desenvolupada com per fer el pas a la seva implantació a gran escala. Per aquest motiu al MIT s'han preguntat ... ¿i què tal si afegim una quarta dimensió?





Esta nueva tecnología puede encontrar múltiples aplicaciones en campos tan distintos como el software, la robótica, la biología, los transportes, el arte o incluso la exploración espacial. Tibbits tiene claro que su impresión 4D hará más amables y eficientes nuestras ciudades en unos años: “Podemos tener el futuro inteligente que queremos. Podemos tener materiales que respondan a nuestras necesidades y que se adapten al ambiente con elegancia y sencillez. Sin tantos dispositivos y consumo energético”.